Pojmy jako fake news, hoax, dezinformace, manipulace médií anebo alternativní fakty se stávají víc a víc součástí naší společnosti. Máš zájem zjistit o těchto tématech víc? Chceš pomoci mladým lidem lépe se zorientovat a rozvinout své kritické myšlení? Přihlas se na dvoufázové školení v Gruzii a Německu!

Projekt se skládá ze dvou částí – 1. fáze v termínu od 20. do 29. října v Gruzii a 2. fáze od 1. do 8. března v Německu. Na první část projektu v Gruzii vysíláme 3 účastníky, kteří budou mít dostatečnou motivaci pro účast na projektu a mají již nějaké zkušenosti s prací s mládeží. Tito zájemci musí být starší 20 let. V prvé fázi získáš cenné kompetence a naučíš se, jak podporovat kritické myšlení u mladých, odhalovat fake news nebo jak vznikají dezinformace. Školení má za cíl vyvinout také jednotlivé strategie pro pracovníky s mládeží, které je podpoří ve vytvoření dalších aktivit na lokální úrovni. Druhá část projektu je výměna mládeže v Německu.

Více praktických informací o první fázi školení nalezneš v infopackuPřihlášku nalezneš zde, přihlásit se můžeš do 28. 9.

Školení je podpořeno granty Erasmus+. Jídlo a ubytování je hrazené, část cestovních nákladů bude zpětně proplacena (do Gruzie do výše 360 euro). Součástí projektu je i osobní setkání s členy Be International a ostatními účastníky v Brně a absolvování předodjezdové a popříjezdové schůzky s cílem seznámení se mezi sebou, přípravy na školení a následné evaluace. Za projekt vybíráme poplatek 400 Kč, který slouží k administraci projektu, k možnosti uspořádat setkání v Brně a k následné možnosti zorganizování návazné aktivity po skončení projektu za podpory Be International.