Přímo v režii Be International vzniká další z mezinárodních projektů – školení Everybody Welcome, které se bude konat od 9. do 18. ledna 2017 v Kaprálově mlýně u Brna. Školení je určeno pro pracovníky s mládeží, kteří se chtějí naučit pracovat s obavami a frustrací, které se u mladých lidí objevují v souvislosti s migrací a islámem.

 

Koho hledáme?

Projekt je určen 4 českým pracovníkům s mládeží (nejlépe z Brna a okolí pro možnost další spolupráce) starším 20 let, kteří se zabývají aktivitami spojenými s migrací, jsou si vědomi zvyšující se intolerance vůči migrantům a Muslimům a jsou odhodláni organizovat další návazné aktivity a své zkušenosti dále využít. Zájemci se mohou přihlašovat zde.

Co mi školení přinese?

Na školení se potkáš s dalšími 20 mladými lidmi z evropských neziskových organizací, konkrétně z Francie, Dánska, Polska, Maďarska a Slovenska. V praktické rovině projekt nabídne nové zkušenosti a dovednosti, jak se vyrovnat s novými výzvami způsobenými migrací, které Evropa v dnešní době čelí. V rámci programu a technik neformálního vzdělávání, jejichž části se zúčastní také různí odborníci, se naučíš, jak používat nenásilné komunikační techniky a uplatňovat kritické myšlení a mediální gramotnost. S ostatními účastníky budete sdílet osvědčené zkušenosti a aktivity při práci s mládeží a diskutovat o migraci a islámu za účelem rozvíjení své vlastní vzdělávací činnosti.

Víc informací najdeš v detailním infopacku.

Příprava na školení a návazná činnost

Součástí projektu jsou i osobní setkání s členy mezinárodního týmu Be International v Brně – předodjezdová schůzka a následné poprojektové setkání s účelem podpory návazné činnosti účastníků a další práce s mládeží. Po absolvování školení budeš mít také možnost se zapojit do lokálních aktivit Be International – do projektů Syreczech a Hate Free Cities, které se také zaměřují na témata spojená s migrací.

Samotný projekt je podpořen granty Erasmus+ (jídlo i ubytování hrazené), před projektem však vybíráme poplatek 400 Kč, který slouží k administraci, k možnosti uspořádat výše zmíněná setkání a také na následné zorganizování samostatné aktivity a návazné činnosti.

Přihlašuj se zde. Máme již poslední volná místa, přihlas se co nejdříve!